Lääkityksen tarkistus

Lääkityshuolia? Tesoman apteekki auttaa.


Epäiletkö mahdollisia lääkehaittoja? Päällekkäisiä lääkkeitä? Haluatko keskustella lääkkeiden oikeasta käytöstä? Lääkityksen tarkistuspalvelu on apteekin tarjoama lisäpalvelu, joka edistää lääkehoidon onnistumista ja lääkitysturvallisuutta. Palvelu soveltuu etenkin iäkkäille ja/tai useita lääkkeitä käyttäville.

Palvelussa selvitetään asiakkaan kokonaislääkitys ja tarkistetaan epätarkoituksenmukaiset päällekkäisyydet ja yhteensopimattomuudet. Lisäksi varmistetaan lääkkeiden oikeat ottoajankohdat suhteessa ruokailuun, vuorokaudenaikaan ja muihin lääkkeisiin sekä tehdään huomioita lääkkeiden soveltuvuudesta iäkkäille.

Palveluun kuuluu noin tunnin kestävä tapaaminen, jossa käsitellään asiakkaan tarpeiden mukaan esimerkiksi lääkehoidon oikeaa toteutusta. Asiakkaalla on mahdollisuus kysyä ja keskustella lääkkeistä ja niihin liittyvistä ongelmista tai huolista rauhallisessa ympäristössä. Tarkistuksesta annetaan kirjallinen yhteenveto, jonka avulla saatu neuvonta on helppo muistaa. Yhteenvedon voi tarvittaessa myös näyttää lääkärille.

Apteekissa tarkistetaan

  • Lääkkeiden mahdolliset yhteisvaikutukset
  • Oikeat ottoajat ja -ohjeet
  • Tarvittaessa lääkkeen soveltuvuus iäkkäälle

Ennen Tarkistuspalvelua täytettävä lääkelista (pdf) tästä suomeksi ja ruotsiksi. Tallenna lista koneellesi ennen täyttämistä. Jos haluat täyttää listan käsin, voit tulostaa lomakkeen ennen täyttämistä. Toimita lääkelista apteekkiin, farmaseutin tutustuu listaan huolellisesti ennen keskustelua.

Kysy lisää apteekistamme.